diumenge, 1 de desembre del 2013

Els carnissers elaboren botifarra dolça envasada

Sortirà al mercat a partir del mes vinent i és de llarga durabilitat
L'objectiu és poder-la vendre en carnisseries i punts d'atracció turística de Catalunya però també es vol exportar


La tradicional botifarra dolça de les comarques gironines ara es podrà adquirir cuita i en envàs de llarga durabilitat amb l'objectiu de poder-la vendre en carnisseries i punts d'atracció turística –cases rurals i hotels, però també museus i fires– de tot Catalunya però també per poder-la exportar. La nova botifarra dolça envasada s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre un grup de treball format per carnissers del Gremi Carn de les comarques gironines i un equip d'investigació d'IRTA, seguint un encàrrec del gremi.

El president del gremi, Ricard Josep, explica que l'estudi que ha fet l'IRTA i que ha durat dos anys es presenta avui als agremiats de tot Catalunya en un acte que es fa a Peralada. El producte “s'ha elaborat sense modificar la recepta original –salt, sucre, llimona, canyella i carn magra de porc– i per tant manté el mateix gust de la botifarra dolça tradicional”.

Tot i que encara queden per acabar de concretar els temes “d'etiquetatge i comercialització del producte”, Josep espera que aquestes festes de Nadal ja hi hagi carnisseries que disposin del producte perquè serà cada carnisseria la que elaborarà la seva botifarra dolça per envasar: “Seguint un protocol que ha elaborat l'IRTA i que repartirem entre els associats al gremi.”

Com que l'estudi ha permès aconseguir que la botifarra envasada tingui una llarga durabilitat, “ha obert les portes per poder-la exportar”. “L'IRTA, que creu molt en el nostre producte, l'ha inclòs en les fires d'alimentació que fan arreu d'Europa”, diu Josep, que assegura que el gremi està molt il·lusionat amb el nou producte: “És tota la demarcació gironina qui l'ha creat i això ens fa creure que tindrà molt d'èxit.” El Gremi Carn representa el 85% del col·lectiu. Té més de 3.230 agremiats.

LA FRASE
S'ha aconseguit gràcies a la col·laboració de l'IRTA i segueix la recepta original
RICARD JOSEP
PRESIDENT DEL GREMI CARN

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada