diumenge, 23 de febrer del 2014

RATAFIA DE L'AVI GUILLEM GUANYA EL PRIMER CONCURS DE RATAFIA DE MARCA

Ratafia de l’Avi Guillem, medalla d’or del primer concurs de ratafia de marca de Salitja

Diumenge, 23 de febrer de 2014

La població de Saltija ha donat el tret de sortida a la Fira d’enguany amb una jornada dedicada al món de la ratafia. A primera hora de la tarda, el jurat dels concursos de ratafia local i de marca s’ha reunit per tastar les propostes del les marques participants. Després d’una breu deliberació, on s’han valorat el gust, l’aroma i el color, s’ha decidit donar aquest reconeixement a la productora d’Esparreguera “Ratafia de l’Avi Guillem”.
Pel que fa al concurs local de ratafia, la guanyadora ha estat l’Eva Xifra, que ha batejat la seva creació amb el nom de “xarop”.

Tot i que els premis s’han donat a conèixer immediatament desprès del veredicte, els organitzadors de la fira han decidit fer-ne l’entrega en el transcurs del sopar popular, a excepció de guardó del concurs de ratafia de marca, que entregarà demà Pere Tàpias en la seva visita a la Fira.

Paral·lelament als diferents concursos, durant la jornada d’avui s’han pogut degustar ratafies d’elaboradors de la zona, com la Ratafia de botifarra dolça, la Ratafia volcànica, la Ratafia Farré Garriga, la Ratafia Bosch, la Ratafia dels Raiers, la Ratafia de l’Àvia, la Ratafia Pau Claris, la Ratafia Terrània i la guanyadora del concurs, la Ratafia de l’Avi Guillem. A més, s’han obert al públic les exposicions d’eines del camp antigues i de fotografies històriques de Salitja. Per als més petits, s’han habilitat diverses atraccions a l’esplanada del Delmes i “Els Xancleta” han realitzat un espectacle infantil.

A la nit, el sopar popular a base de botifarres dolces i picants i pomes capçades de botifarra dolça ha posat punt i final a una jornada on Salitja ha comptat amb un degoteig constant de visitants.

Per al diumenge, la Fira comptarà una gran varietat d’activitats, com la tractorada amb maquines antigues, les exhibicions de gossos ensinistrats, la venta de productes d’artesania i la mostra d’animals de granja dels pagesos de Salitja. El plat fort d’aquesta 17a Fira de la Botifarra dolça serà, sens dubte, el pregó del gastrònom i locutor de ràdio Pere Tàpies, que tindrà lloc a les dotze del migdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada