diumenge, 4 de maig del 2014

Vine a tastar ratafia i a conèixer els licors de 1714!


El dijous 8 de maig a El 300 del Born

Sabeu com es menjava a la Barcelona del segle XVIII? Amb el cicle ‘Cuina 1714’, organitzat per CUINA amb la col·laboració de Moritz, podreu assistir a un seguit de xerrades il·lustratives sobre aquesta temàtica en un entorn immillorable: l’espai El 300 del Born, la cafeteria que Moritz ha obert dins el recinte del Born Centre Cultural.

Els licors i la ratafia de 1714
L’oci de la Barcelona de fa tres segles trobava en les tavernes l’espai més efervescent de la ciutat. A les tavernes s’hi menjava, s’hi discutia i, és clar, s’hi bevia. El gastrònom Francesc Murgadas ens descobrirà amb què sadollaven la set els barcelonins del segle XVIII més enllà de l’aigua i el vi. Quins licors prenien aleshores i, d’una manera singular, de quina manera consumien una beguda tan catalana com la ratafia. Per rememorar-ho, participarà en l’acte Faustí Bosch, membre de la cinquena generació de Destil·leries Bosch, de Sant Quirze de Besora (Osona), que ens convidarà a fer un tast de la seva famosa ratafia.

La cuina de 1714
Cada primer o segon dijous de mes, a les 19 h, hi ha programada una sessió dedicada monogràficament a un dels ingredients identificadors de la gastronomia de l’època. En cadascuna, el biòleg, gastrònom i col·laborador de CUINA Francesc Murgadas introduirà el producte corresponent. A partir d’aquí, encetarà un diàleg amb un cuiner, elaborador, comerciant o erudit expert en la matèria, que dirigirà també el tast de la menja o la beguda en qüestió.

L’assistència als diàlegs és gratuïta i no cal reservar plaça.

Dijous 8 de maig de 2014
A El 300 del Born
El Born Centre Cultural
Barcelona

CUINA.CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada