divendres, 19 de setembre de 2014

PRESENTACIÓ CARTA DE RATAFIES I DEGUSTACIÓ

Gaudeix de la Ratafia com mai abans! 20/9 12h PRESENTACIÓ CARTA DE RATAFIES I DEGUSTACIÓ

Publiquen la Carta de les Ratafies Catalanes

Gent tastant les ratafies durant la presentació de la 'Carta de les Ratafies Catalanes a Santa Coloma de Farners. Foto: ACN

La Confraria de la Ratafia ha presentat aquest dissabte per primer cop a Santa Coloma de Farners (Selva) la 'Carta de les Ratafies Catalanes', un llistat que compta amb la ressenya visual, olfactiva i gustativa de cinc ratafies comercials catalanes: la ratafia de Santa Coloma, la Russet d'Olot, la Raiers de La Pobla de Segur, la Terrània de Girona i la Bosch Reserva de Sant Quirze de Besora. L'entitat ha elaborat aquest document amb l'objectiu que tots els clients i restaurants de Santa Coloma de Farners disposin d'aquest text i, en un futur, esperen ampliar el nombre de ratafies incloses i portar la carta a altres municipis d'arreu del territori català.

Des de la Confraria assenyalen que han creat aquesta nova carta amb la voluntat que els clients puguin apreciar els matisos que existeixen entre les diverses begudes i, al mateix temps, que puguin gaudir d'una experiència sensorial completa. "La ratafia és l'essència d'un territori presentat en una copa, una beguda d'autor, de quilòmetre zero, filla del cicle de la natura: la força de les herbes de la primavera, el sol i serena, el silenci del repòs i una lenta metamorfosi d'estiu...", han explicat en la presentació d'aquests projecte que s'ha fet avui, dissabte, a Santa Coloma de Farners.

De moment, la carta només ha inclòs cinc ratafies comercials d'arreu de Catalunya però la voluntat de l'entitat és ampliar aquesta xifra en un futur pròxim. Per ajudar els clients a l'hora d'escollir una de les ratafies, dos sommeliers han descrit cada una de les begudes utilitzant un llenguatge senzill, proper i fins i tot poètic. Adjectius com "cedre envernissat, llàgrimes presents, color de mel de bruc" o expressions com "coca de forner ensucrada amb comí i matafaluga", són algunes de les frases que es poden trobar dins de la nova carta.

En aquesta línia, des de la Confraria esperen que amb el nou llistat les ratafies puguin col·locar-se en "la categoria que es mereixen". Per això, des de l'entitat han aposat per un disseny de la carta elegant i robust que juga amb la lletra 'R'. De moment, des de la confraria estan treballant perquè el màxim nombre de bars i restaurants del municipi de Santa Coloma de Farners tinguin aquesta carta. En una segona fase, l'associació vol estendre la iniciativa a altres establiments i municipis de fora de Santa Coloma de Farners.

La 'Carta de les Ratafies Catalanes' ha estat un projecte liderat per la Confraria de la Ratafia i va néixer en el marc de la plataforma HibriturSelva. Precisament, des de la confraria i l'Ajuntament d'aquest municipi selvatà, estan treballant colze a colze perquè el poble sigui reconegut com a capital de la ratafia.

NACIÓ DIGITAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada