dissabte, 22 de novembre del 2014

22a FIRA DE LA RATAFIA DE BESALU 29 i 30 de novembre del 2014


Dissabte, 29 de novembre

12h A l’antic Hospital de Sant Julià: Inauguració de l’exposició del grup 9Art
18h A la Sala de plens de l’Ajuntament: Conferència “Cuina dolça amb ratafia” amb Pep Nogué (Gastrònom i cuiner)
Seguidament concurs de dolços elaborats amb Ratafia Russet. Obert als municipis de Besalú, Maià de Montcal, Sant Ferriol i Beuda.

Elecció del millor dolç de Ratafia de l’any 2014

Diumenge, 30 de novembre

Durant tot el dia al Prat de Sant Pere mercat d’artesans i comerciants.

A la Plaça de la Llibertat: Degustació i venda de Ratafia d’arreu de Catalunya.
11h a la Sala de l’Ajuntament: XXII Concurs de Ratafies casolanes de Besalú
12h a la Plaça de la Llibertat: Espai musical amb Tona Gafarot. A la mitja part obertura de la Ratafia de Besalú guanyadora l’any passat. Resultat i guanyadors del concurs de Ratafia de l’any 2014.
17h a la Plaça de la Llibertat: Audició de Sardanes a càrrec de la Cobla Principal de Porqueres.


El canvi de cicle de la ratafia

Els membres del jurat parlen d’un canvi de cicle i asseguren que les ratafies vénen menys dolces

A dos quarts de dotze del matí d’aquest diumenge 30 de novembre, començava el concurs de ratafies de la XXII Fira de la Ratafia que es feia a la sala de l’Ajuntament que trobem al primer pis de l’edifici. Un concurs ben organitzat i amb tots els preparatius necessaris perquè el jurat pogués decidir i a la vegada gaudir del moment. Format per membres destacats com l’alcalde de Besalú Lluís Guinó, el gastrònom Salvador Garcia-Arbós, Xavier Amat de la Confraria de Santa Coloma de Farners, Xavier Codina de Ratafia Russet, entre molts altres components entesos i veterans dins del món ratafiaire, s’ha passat la primera ronda decidint les sis ratafies finalistes de les 28 que s’hi havien presentat.

Una vegada seleccionades, s’ha fet una segona i decisiva ronda, que ha portat a mencionar els tres guanyadors: en primer lloc, Lluisa Auguet amb 88 punts i, en segona posició, Manel Ramon i Carme Canals amb un empat a 84 punts.

Segons l’alcalde Lluís Guinó, els guanyadors són participants històrics de la Fira de la Ratafia i destaca que en les ratafies presentades no hi prepondera tan l’herba que tan hi predominava abans.

Garcia-Arbós, acaba explicant que hi ha hagut un canvi de cicle i que la tècnica que s’utilitza ha canviat, actualment s’hi posa alcohol de manera directa i això provoca que les ratafies siguin menys dolces.

GIRONANOTICIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada