dissabte, 31 d’octubre del 2015

LICORS PORTET OBTÉ UN NOU ÈXIT AL CONCURS MUNDIAL DE BRUSSEL•LES

Guanya dues noves medalles al concurs de licors i espirituosos més important del món

Licors Portet, la fàbrica de licors de la Pobla de Segur, fundada l’any 1883, ha obtingut un nou èxit al prestigiós Concurs Mundial de Brussel•les, guanyant una medalla d’Or i una de Plata.

Aquest certamen reuneix el seu jurat cada any en un país diferent. Enguany, la reunió dels experts que han tastat i avaluat els 1.400 licors i espirituosos presentats, s’ha fet a Guiyang, a la Xina.

La Ratafia dels Raiers Reserva, que va estrenar el seu palmarès amb una medalla al Concurs de Brussel•les 2011, ha obtingut aquest any una medalla de Plata. Aquesta distinció la posa al capdavant de totes les ratafies que s’elaboren a Catalunya, amb un total de 5 Medalles en 5 concursos internacionals.

Aquesta Ratafia dels Raiers Reserva, és el licor fruit del saber i l’experiència acumulada per Licors Portet al llarg de 132 anys d’elaborar licors tradicionals. Un dels seus secrets, és el fet d’incorporar holandes de vi, envellides en bótes de roure al celler de la fàbrica, des de fa més de 60 anys.

Per la seva elaboració s’ha utilitzat macerats de nous moscades, de nous verdes de casa Graus d’Aransís de la comarca del Pallars Jussà i, també, destil•lats de 21 plantes aromàtiques del Parc de les Olors de Claverol, també de la comarca, juntament amb uns tocs d’espècies, de pell de taronja natural i amarga i de cafè.

El seu repòs durant un període de 21 llunes en la tranquil•litat de les bótes del celler el fa un elixir molt rodó, extraordinàriament agradable i suau, tot i la seva graduació de 29% vol. d’alcohol.

D’altra banda, l’Anís Sanromà, elaborat a la fàbrica de la Pobla de Segur sota el mestratge i la formulació d’en Joan Sanromà Badia, fill d’una nissaga de mestres licoristes de Valls (Alt Camp) ha estat distingit amb una medalla d’Or. Aquest anís és el resultat de la destil•lació en l’alambí al bany maria de plantes seleccionades, provinents de cultiu ecològic.

El propietari de Licors Portet, Àngel Portet, ha manifestat la seva satisfacció pel resultat: “Guanyar una medalla d’Or a Brussel•les fa 4 anys va representar un canvi en el posicionament i en la imatge de la nostra petita empresa familiar i artesanal. Repetir aquest any 2015, amb dues medalles referma la nostra aposta per la qualitat i la tradició. A més, la Ratafia dels Raiers, licor creat pel pare, en Joan Portet, fa 51 anys, ha obtingut una nota de 85,70 punts quedant a tres dècimes de la medalla, un resultat excel•lent pel nostre producte més venut i conegut.”

El seu germà Carlos Portet, a propòsit del reconeixement de l’anís, ha dit: “És un orgull guanyar aquesta medalla per un anís elaborat a casa nostra, a la Pobla, fet que confirma la gran qualitat dels nostres anisats que molts clients fan servir per elaborar la seva ratafia casolana al juny i el patxaran a la tardor”

LICORS PORTET
info@licorsportet.cat
Tels.: 973680132 637423104

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada