diumenge, 21 de maig del 2017

Taller de Ratafia amb Ferran Vila de GARTSTRÒMIA 2017 Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany

Al costat de la tradicional maceració de les herbes a 40 dies a sol i serena amb anisat, podem fer una maceració amb alcohol etílic per tenir una ratafia a la carta al moment.

Es tracta de macerar cada herba individualment amb alcohol i guardar-les en un pot a part. Per no tenir tants pots diferents, es poden fer maceracions agrupades per afinitats. Per exemple, les espècies, els cítrics, etc. es poden ajuntar en un mateix pot.

En un altre pot també hi guardarem l'almívar: Per un litre d'aigua i posem 1/2 kg de sucre i l'anem remenant al foc fins assolir els 80ºC dins una olla. Un cop fred el guardem.

Per fer la ratafia a la carta, amb una pipeta mesuradora anem posant en una copa la quantitat desitjada de cada ingredient triat. A la quantitat total que conformin els ingredients, hi afegim 3 parts d'aigua i 1 d'almívar. Ens sortirà una ratafia personalitzada de 24º

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada