diumenge, 7 de juny de 2020

RATAFIA L'HÒSTIA MEDALLA D'OR 2020 Jornades de la Ratafia, Salitja 7 de juny

4t Concurs de Ratafia de Marca de Catalunya

El coronavirus no ha pogut amb la Millor Ratafia de Catalunya. Malgrat les limitacions provocades per la pandèmia i els inconvenients del mal temps que han produït un canvi d'emplaçament de les Jornades, el Concurs de Ratafia de Marca s'ha fet i havia de ser la irreverent Ratafia l'Hòstia la que s'ha erigit amb la MEDALLA D'OR 2020.

Sembla que es confirma la preferència per les ratafies seques que ja es ve detectant també en les últimes edicions del Concurs de Ratafia de Santa Coloma de Farners.

El Concurs s'havia de fer a l'emblemàtic Molí de les Fonts de Salitja, un vell molí fariner situat en un paratge envoltat de màgia i llegendes que aviat podria ser un molí destil·lador... Degut a la pluja els actes s'han traslladat a la porxada dels Delmes, al lloc més cèntric del poble i s'han pogut desenvolupar tal i com estava previst.

Per culpa de la pandèmia de la covid, enguany ja s'havia previst fer la Mostra i els Concursos a porta tancada i suprimir algunes activitats com la Caminada de les Herbes i el Taller de Ratafia

En primer lloc s'ha fet la Mostra de Ratafies de Catalunya amb la presentació de les ratafies participants representatives de tot el territori català: Aires de Tramuntana (Figueres) Artesana de Licors (Vilafranca del Penedès), Àvia (Arenys de Munt), l'Empordanesa (Garriguella), l'Hòstia (Sant Miquel d'Ordal), Maians Vell (Maians), Melody (el Masnou), Pujol (Gelida), Raiers (la Pobla de Segur), Sant Maurici (Caldes de Malavella) i Volcànica (Salitja)

La Medalla d'Or ha estat atorgada per un jurat presidit per Esther Busquets de l'organització i el comunicador i emprenedor gastronòmic Fel Faixedas com a secretari.

Format pels membres:

· Anna Vicens, presidenta de l'Associació de Sommeliers de Catalunya
· Eduard Pla, confrare de la Confraria de la Ratafia
· Joan Mas, representat de la Fira de la Ratafia de Centelles i guanyador del Concurs internacional de Ratafia de Santa Coloma de Farners
· Dolors Restrudis, química
· Biel Merino, regidor de participació ciutadana de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar


7è Concurs de Ratafia Local

Edició commemorativa dels 25 anys de la primera ratafia del la Colla d'Amics de la Ratafia de Salitja va presentar al Concurs de Ratafia de Santa Coloma de Farners

El primer premi va ser per la ratafia "Caliu" de Pilar Aurich de Sant Dalmai, consistent en el Diploma acreditatiu, una bossa de de la Fira de la LLet, un lot de llibres de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar i una ampolla de la ratafia l'Hòstia, guanyadora de la Medalla d'Or

Els premis a la participació van ser per Laura Angelats de Banyoles que havia presentat la ratafia "Bufanda" i per Gerard Busquests de Sant Dalmai amb la ratafia "Estripada". Consistents en una ampolla de Crema Volcànica i una capsa de Tosquigets de Noguera Pastissers respectivament.

Els premis van ser lliurats per Biel Merino, regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar.


Esmorzar, vermut i dinar de Germanor

Una virtut a destacar del món de la ratafia en general i de les Jornades en concret es la bona sintonia entre tots els participants, tan ratafiaires com ratafins, tan organització com jurat.

La Jornada no es podia acabar d'altra manera que amb un dinar de germanor, amb una espectacular paella cuinada in situ pel xef Carles.

El jurat a més de professionals han sigut autèntics, portant cadascú la seva pròpia ratafia per degustar a la sobretaula. Aixi fora de concurs també s'han pogut tastar les ratafies Aires de Tramuntana, Malhivern i la Nostra.

Us esprem l'any vinent a la propera edició de les Jornades i d'aquí dos anys, al ser bianual, al Concurs de Marca

Salut i Ratafia!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada