dissabte, 9 de juny del 2018

BENVINGUTS A PAGÈS! 9 i 10 de juny del 2018

L'origen dels productes gastronòmics de proximitat de la nostra comarca

16 establiments de la Selva participen a Benvinguts a Pagès

Un total de 16 establiments de la comarca de la Selva s’han sumat a la tercera edició de Benvinguts a Pagès 2018, que organitza la Generalitat de Catalunya amb el suport dels consells comarcals i que se celebrarà el 9 i 10 de juny. Aquesta activitat consisteix en un cap de setmana en què explotacions agràries i ramaderes obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. A més, els restaurants ofereixen menús Benvinguts a Pagès amb productes de proximitat, els allotjaments disposen d’ofertes especials i diverses entitats realitzen activitats vinculades amb la terra, el producte i la natura.

El Consell Comarcal de la Selva hi participa a través del projecte Localitza – Productes de la Selva, que impulsa el mateix ens i que compta amb la col·laboració de diversos ajuntaments de la Selva.

A la Selva es podran visitar 5 explotacions agràries: Can Moragues (horta, salses i melmelades, Riudarenes), Espai Can Mir (viver de plantes aromàtiques, ornamentals i culinàries, Riudarenes), Granja el Provençal (formatges i làctics, Riudellots de la Selva), Granja Mas Bes (làctics i carn de vedella, Vilobí d’Onyar) i J&M Pagesos (horta i vinya, Blanes). Les visites guiades a les explotacions agràries són gratuïtes, comencen a cada hora en punt i, després del recorregut, s’ofereix un petit tast amb els productes que cultiven o elaboren. A més hi hauran espais de venda directa per tal que els visitants puguin adquirir aquests productes.

Així mateix 3 restaurants han preparat menús “Benvinguts a Pagès” que incorporen productes de proximitat com el salsafí de la Selva, la poma de Vilobí, la gamba de Blanes, la mel d’Anglès o l’avellana de Brunyola. Són l’Hostal Bonaterra (Maçanet de la Selva), el Restaurant l’Aliança 1919 (Anglès) i el Restaurant la Crosa (Vilobí d’Onyar).

D’altra banda 6 allotjaments de la comarca ofereixen descomptes o algun paquet especial (cistella de productes locals, visita a l’hort o la granja, esmorzar kmo…) per pernoctar durant els dies de Benvinguts a Pagès. Són l’Hotel Balneari Vichy Catalán (Caldes de Malavella), l’Hotel Pinxo (Santa Coloma de Farners), Mas Salom Turisme Rural (Caldes de Malavella), Masia el Buxaus (Arbúcies), Turisme rural Mas Romeu (Arbúcies) i el Vilar Rural de Sant Hilari (Sant Hilari Sacalm).

Finalment cal destacar 2 activitats complementàries organitzades per altres tipus d’entitats. La Selvaseria (Vidreres) organitza (diumenge, de 11h a 18h) una visita a l’obrador de cervesa artesana i al camp de cultius experimentals de salsafí que es conreen al costat de Can Gruart. Així mateix, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva realitza visites comentades per les instal·lacions del museu el dissabte 9 de juny (12h) i diumenge 10 de juny (12h).

La presentació de Benvinguts a Pagès a la Selva ha tingut lloc el dijous 31 de maig a Can Moragues, amb la participació de pagesos, productors, restaurants, allotjaments, entitats i administracions.

Podeu consultar tota la informació a l’enllaç http://benvingutsapages.cat

LOCALITZA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada