dissabte, 22 de setembre de 2018

Projecten un centre turístic a Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament vol construir un espai d’acollida al parc de Sant Salvador amb la ratafia i el patrimoni com a reclam

Una foto de l’emplaçament del centre turístic projectat a Santa Coloma, ahir. DAVID RUEDA / AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE FARNERS.

Jordi Ferrer - SANTA COLOMA DE FARNERS

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners projecta un centre turístic al parc de Sant Salvador. L’equip de govern (ERC i MES) treballa en un espai d’acollida de visitants que tindria com a reclam el patrimoni natural, cultural i arquitectònic com a reclam i amb espai propi per a la promoció i producció de la ratafia, un dels símbols del poble.

L’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí (ERC), va anunciar ahir que el consistori ha presentat el projecte a la direcció general de Turisme de la Generalitat. El projecte inicial està valorat en 1.107.274 euros “amb la intenció d’executar-lo en el termini de tres anys”, va dir el batlle en el dinar tradicional amb els representants dels mitjans amb motiu de la festa major. A través del pla del foment del turisme, el consistori aspira a rebre un ajut de 350.000 euros. Si no els és concedit, l’Ajuntament es plantejaria el calendari –va dir Martí–, però l’equip de govern creu que és “una necessitat per a Santa Coloma i que dona resposta a l’acollida, benvinguda i promoció turística”.

Producció de ratafia

La Confraria de la Ratafia ha col·laborat en el projecte. En el nou espai i a través d’una entitat del tercer sector, l’entitat podria “elaborar i manufacturar” els tres models de la ratafia 1842, que segueixen les receptes de Francesc Rosquellas, les més antigues localitzades al país.

L’emplaçament escollit per al centre és al parc de Sant Salvador, molt a prop del pavelló de la Nòria i la piscina coberta, a prop de la seu del Consell Comarcal de la Selva i “a 6 minuts del nucli urbà a peu”, va detallar Martí. La urbanització del sector també permetria habilitar aparcaments dissuasius.

LA XIFRA
1,1
milions
d’euros val el projecte inicial del centre d’acollida de visitants i de promoció turística de Santa Coloma.


EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada