dissabte, 1 de juny de 2019

Jornades de la Ratafia SALITJA 2019

En homenatge a en Lluís Ball-llosera i en Lluís Motjer

Com ja sabeu aquest 2019 ens han deixat en Lluís Ball-llosera i en Lluís Motjer, dos grans homes de la natura molt relacionats amb el Volcà de la Crosa.

Dins les Jornades de la Ratafia, enguany la Caminada per recollir les herbes al Volcà de la Crosa i la resta d'activitats seran en homenatge seu. Dins la col·laboració amb els Indeps, entre moltes altres coses, en Lluís Ball-llosera havia sigut fundador de les Jornades i en Lluís Motjer realitzador de la Visita Guiada al Volcà.

La caminada es farà el diumenge 9 de juny a les 9h del matí amb en Lluís Carreras, membre de la Confraria de la Ratafia i amic.

Punt de trobada: les Fonts de Salitja

La resta d'activitats es faran al Molí de les Fonts.

Serà un bon moment per trobar-nos i enrecordar-nos-en.


9h
CAMINADA PER RECOLLIR LES HERBES DE LA RATAFIA
Al Volcà de la Crosa i les Fonts
Punt de sortida: les Fonts de Salitja

11h
VERMUT DE RATAFIA
Al Molí de les Fonts
Refrigeri amb ratafia Volcànica, aigua amb gas, olives farcides i degustació de Tosquigets, les galetes de les pedres volcàniques

Tot seguit
TALLER D'ELABORACIÓ DE RATAFIA
A càrrec de Lluís Carreras de la Confraria de la Ratafia
Podeu portar herbes que us sobrin de casa per intercanviar amb els altres participants. Partim d'una recepta base però sempre se n'hi poden anar afegint a gust

13h
TAST DE RATAFIES DE CATALUNYA
Ratafies col·laboradores de la Jornada de la Ratafia

Tot seguit
LLIURAMENT DE PREMIS DEL 6è CONCURS DE RATAFIA LOCAL
Premi a la ratafia guanyadora i sorteig de lot de productes locals entre els participants

Tota la Jornada
MOSTRA DE RATAFIES DE CATALUNYA

RATAFIA VOLCÀNICA Salitja - la Selva
RATAFIA DEL RAIERS la Pobla de Segur - Pallars
RATAFIA PUJOL Gelida - Penedès
RATAFIA MELODY el Masnou - Maresme
RATAFIA L'HÒSTIA Vilafranca del Penedès - Penedès
RATAFIA L'EMPORDANESA Garriguella - Empordà
RATAFIA FOSCKA la Palma de Cervello - Baix Llobregat
RATAFIA FARRÉ GARRIGA Caldes de Malavella - la Selva
RATAFIA DE L´ÀVIA Arenys de Munt - Maresme


BASES DE PARTICIPACIÓ PER AL 6è CONCURS DE RATAFIA LOCAL
Jornades de la Ratafia • SALITJA, 9 del juny del 2019

1. Participants
Podran participar-hi totes les ratafies casolanes elaborades durant l’any 2018. Cada concursant podrà presentar tantes classes de ratafia com vulgui. La quantitat mínima de ratafia serà de mitja ampolla. L’envàs ha de ser de vidre transparent i haurà de portar una etiqueta amb un nom que identifiqui la ratafia, però que no coincideixi amb el nom del participant ni s’hi pugui relacionar.

2. Presentació
El termini d’admissió de ratafies serà fins el diumenge 2 de juny. Les ratafies s’hauran de presentar a l’Agrobotiga del Mas Bes (Can Bes, 15 bústia 3, 17184 Salitja), acompanyades d’un sobre que en el seu interior hi hauran de constar el nom i telèfon de contacte del participant.
Les ratafies presentades al concurs seran exposades i podran ser tastades pel públic assistent un cop acabat el concurs.

3. Jurat
Les qüestions no previstes en aquestes bases les resoldrà el jurat segons el seu lliure criteri, que es reserva el dret de modificar aquestes bases en cas que ho consideri oportú en bé del bon desenvolupament del concurs.
El veredicte del jurat serà inapel•lable i, si s’escau, pot declarar desert el premi, concedir un segon premi ex aequo, o bé suspendre el concurs en cas de que les circumstàncies així ho requereixin.

4. Premis
El premi serà el consistent en el “Diploma a la millor ratafia local” i un lot de productes de l’Ajuntament de Vilobí, i una ampolla de ratafia reserva o prèmium.
La resta de finalistes rebran el premi consistent en un diploma acreditatiu i participaran en el sorteig d’ampolles de les ratafies col•laboradores i productes locals de pastisseria Noguera.
Els guanyadors del 6è Concurs de Ratafia Local es faran públics en el transcurs de la Jornada de la Ratafia que tindrà lloc el diumenge 9 de juny de 2019 al Molí de les Fonts de Salitja. El lliurament de premis es farà en el mateix emplaçament.

5. Contacte
El mail de contacte és: indeps@@salitja.cat web: amicsratafia.blogspot.com

Organitza
INDEPS

Amb el suport
AJUNTAMENT DE VILOBÍ, SALITJA I SANT DALMAI
NOGUERA PASTISSERS
ANISAT DELS RAIERS
GRANJA MAS BES


El primer premi del 6è Concurs de Ratafia Local ha estat per la Ratafia Tombarell d'en Carles Figueres de Salitja. Accèssit per a en Xavier Noguer també de Salitja per la Ratafia Bolquet. Fan el lliurament l'alcaldessa Cristina Mundet i el tinent d'alcalde Pitu Borrell.

Els participants afortunats en el sorteig de ratafies col·laboradores han estat l'Albert Bagué de Sant Dalmai amb una ampolla de ratafia L'HÒSTIA i en Quim Canals de Salitja amb la ratafia de codony QUEVALL gentilesa de Ratafies.cat

El jurat presidit per l'Esther Busquets dels Indeps i amb en Fermí Pratsevalls de Ratafies.Cat com a secretari està format per els membres de la Confraria Gastronòmica dels Naps Ratafins:
· Albert Soler
· Lluís Bayer
· Josep Maria Bonmatí
· Pere Serarols
· Xevi Xifra

El guanyador ha rebut un diploma acreditatiu, el Llibre de la Crosa, un lot de productes locals gentilesa de l'Ajuntament de Vilobí i una ratafia Volcànica Prèmium. Tots els participants han rebut l'últim exemplar de la revista Tosquija on hi ha els escrits en record d'en Lluís Ball-llosera i en Lluís Motjer.

CAMINADA PER RECOLLIR LES HERBES PER FER RATAFIA

Comença la Caminada amb unes sentides paraules recordant en Lluís Ball-llosera i en Lluís Motjer. Fa la caminada en Lluís Carreras de la Confraria de la Ratafia i amic personal.


VERMUT VOLCÀNIC AMB TOSQUIGETS

Les galetes de les pedres volcàniques de la Crosa de Sant Dalmai

TALLER DE RATAFIA


5a MOSTRA DE RATAFIES DE CATALUNYA

Amb Ratafia Volcànica, Ratafia dels Raiers, Ratafia Pujol, Ratafia Melody, Ratafia l'Hòstia, Ratafia Fosca, Ratafia Farré Garriga i Ratafia de l'Àvia


Salitja Jornada de tallers sobre la ratafia

Salitja Jornada de tallers sobre la ratafia Aniol Resclosa

La Confraria Gastronòmica dels Naps Ratafins va celebrar ahir la Jornada de la Ratafia de Salitja, aquest any en homenatge a Lluís Ball-llosera i Lluís Motjé. Durant l'esdeveniment es va fer una caminada per recollir les herbes, un taller d'elaboració de la beguda i un tast de ratafies de Catalunya.

DIARI DE GIRONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada