dilluns, 21 d’abril del 2014

VILOBÍ SALITJA I SANT DALMAI MUNICIPI GASTRONÒMIC Restaurant El Mirador LA RECEPTA DEL RESTAURANT Bacallà a la parmentier

Restaurant El Mirador de l'Aeroport
Aeroport Girona-Costa Brava
Veïnat de les Bòries
17184 Salitja
Tel. 972473408
Mail info@miradoraeroport.com

Col·labora amb la Fira Festa de la Botifarra Dolça

El restaurant El Mirador és un altre dels clàssics del municipi, a punt de fer 30 anys. L’Ildefonso, fill de l’agermanada vila andalusa de Quesada, li ha sabut donar un aire andalús, tant en l’arquitectura com en el menú i la carta. No hi falten clàssics com els calamarsos o la sépia a l’andalusa i el gaspatxo, però hi ha molt i molt més.

L’Ildefonso, a Vilobí i voltants no necessita presentació. El podríem definir com catalitzador del municipi en molts terrenys, des de la política, passant per la ciutadania, i fins a la cultura. Ha sabut mantenir a Vilobí les celebracions, festes i tradicions de la seva terra natal, com El Día de Andalucía. Destaquem la celebració de Nuestra Señora del Rocío des de 1992, a l’entorn de la qual hi ha una associació de veïns amb molta empenta. En el seu vocabulari no hi ha la paraula “no” quan es tracta de col•laborar amb quelcom important al municipi.

Segons explica el mateix Ildefonso, els inicis van ser modestos, el juny del 1984: una terrassa arranjada com un merendero típic, amb unes 30 cadires, del qual tenien cura els membres de la família. L’èxit fou immediat i permeté anar ampliant el negoci, fins a les actuals 500 cadires, el parc d’atraccions i entre 25 i 30 empleats segons les èpoques.

La clientela és fidel, inclou tots els pobles de la rodalia de Vilobí, sobretot famílies amb nens, i els usuaris habituals de l’aeroport que coneixen que portes enfora de les instal•lacions aeroportuàries però ben a tocar, hi ha una bona opció per menjar amb bona relació qualitat-preu. Quan fa bon temps la terrassa de El Mirador també esdevé menjador. Els forasters per als qui els avions no formen part del paisatge quotidià, queden embadalits mirant els avions aterrar i enlairar-se. Aquesta relació de qualitat i preu i aquestes vistes han estat clau per a l’èxit, segons l’Ildefonso.


Com ja sabeu els lectors de Tosquija, l’Ildefonso és el germà de l’Àngel, de l’antic Pub l’Únic i de l’actual restaurant El Revolt, l’altre restaurant del municipi on podem trobar en harmonia els sabors catalans i andalusos. A El Mirador, al voltant d’una mateixa taula, uns poden fruir de les especialitats andaluses acompanyades amb sangria i altres d’una botifarra amb mongetes, d’uns canelons, d’un suquet, d’uns peus de porc amb cargols, d’unes hortalisses a la brasa amb romesco o d’una fideuà, amb els corresponents vi i gasosa.


Els més menuts hi trobaran un ben arranjat parc d’atraccions de pagament, amb llits elàstics, trenet, castell, autos de xoc, “cavallitos” i molt més. Quan les atraccions són tancades o el pressupost és modest, també hi ha una zona amb gronxadors i tobogans que pot fer la competència a qualsevol parc infantil urbà. Els plats infantils són variats, i no queden entrampats en la monòtona oferta habitual de carn arrebossada i macarrons.

El Mirador està immillorablement equipat per a tot tipus d’aconteixements i per gaudir-ne amb la família. A l’interior disposa de dues sales per a tot tipus de celebracions, familiars, festives o professionals. No cal pensar només en batejos, casaments i comunions. El lloc és idoni per celebracions més regulars, especialment aniversaris infantils. També fan revetlles de cap d’any. Per cert, obren 365 dies l’any.

El Mirador ofereix carta, menú diari, menú de cap de setmana i menús especials per a grups. Sempre he tingut aquest restaurant per una molt bona opció per menjar peix cuinat amb respecte i amb una bona relació qualitat preu: a la planxa, al forn, fregit, amb espàrrecs, en suquet, a la donostiarra, etc. Això no vol pas dir, és clar, que no tractin la carn de la mateixa manera. Diguem, que pel que fa al peix aquí hi ha menys restaurants que puguin fer-li la competència. Dit això, segons la carta, les especialitats recomanades de la casa són els arrossos a la paella, les fideuàs, el bacallà a la Parmentier i l’ànec amb orellanes.

Per cert, El Mirador és el darrer lloc on em varen servir un pijama per postres. D’això no fa pas tant, però ara ja han deixat de tenir-ne. Els temps actuals, on tendim a comptar les calories amb decimals, no són els més propicis per aquestes postres tan esplèndides i reconfortants. Potser pel trentè aniversari s’engresquen i el tornen posar a la carta, si cal, en línia amb els temps, com a postres per compartir, per exemple amb la parella en un sopar romàntic?

La recepta
Bacallà a la Parmentier

Ingredients:

Oli d’oliva verge
Lloms de bacallà
Pernil ibèric
Puré de patata

Elaboració:

Un cop dessalats els trossos de bacallà i, important, ben escorreguts, es deixen confitar submergits en oli d’oliva verge unes tres hores. S’escorren i es fan al forn.

A banda es té preparat un puré de patata. Encara, a banda s’ha passat un moment per la planxa una llesca de pernil ibèric.

S’emplata amb una capa de puré, el tros de bacallà a sobre, i encara guarnit amb el pernil.


Germà Coenders
Escriptor gastronòmic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada