diumenge, 4 de novembre de 2012

Vilobí, Salitja i Sant Dalmai Municipi Gastronòmic: Restaurant Can Xavi

Can Xavi de Vilobí Restaurant de La Cuina de la Botifarra Dolça. Col·laborador de la Nit Gastronòmica i Fira Festa de la Botifarra Dolça

Continuem la nova secció amb articles sobre els restaurants del nostre municipi membres de la Cuina de la Botifarra Dolça. Hem sortejat l’ordre d’aparició dels restaurants, que serà Can Xavi, Ca la Roser, L'Empalme, Cafè de Salitja Horse, La Crosa, i El Mirador de l'Aeroport, tots ells col·laboradors de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça.


La casa ara ocupada per Can Xavi, a la PlaçaVella de Vilobí, havia estat abans l’hostal El Bon Repòs. Després de romandre un temps tancada, s’hi va obrir el restaurant El Racó del Gourmet. En aquella època, en Xavi i la seva dona, l’Ester, tenien una rostisseria de molt èxit al carrer Madrenys. En saber que es traspassava El Racó del Gourmet, van voler combinar els negocis de rostisseria, bar i restaurant. Efectivament, Can Xavi encara continua tenint botiga, atesa per l’Ester amb els seus habituals plats preparats, rostits a l’ast i pizzes. Al bar, val molt la pena tastar-hi els entrepans calents de bull negre o blanc, en el deliciós punt en el qual es comença a fondre el greix que contenen. Per arrodonir, demaneu-li a en Xavi que us faci un cigaló d’orujo cremat; li encerta ben bé el punt que li saben donar a Galícia.


El restaurat és espaiós, ideal per anar-hi amb nens. Us hi cabran perfectament els cotxets i la resta de l’attrezzo. A en Xavi i l’Ester els encanta rebre els més menuts, per als quals tenen trones, i ofereixen menjar del seu gust a un preu molt econòmic.

A banda d’oferiments especials per a colles –nosaltres hi vam celebrar l’àpat de casament– Can Xavi ofereix un servei de menú de dimarts a diumenge. A en Xavi, cuiner d’estil personal, se li donen molt bé les postres, les amanides, i el peix. Tots sabem que el peix que es pot oferir a preus de menú és peix senzill, gastronòmicament parlant. En Xavi ha trobat les fórmules culinàries per treure’n el màxim profit.

Germà Coenders
Escriptor gastronòmic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada