dissabte, 22 de desembre del 2012

La 5a fira de la tòfona de Centelles escull la millor ratafia embruixada



En el marc de la fira de la tòfona, com cada any, Centelles recorda la seva llarga tradició elaborant un dels licors més típics de Catalunya.


Ja fa varis anys que Centelles va recuperar la Fira de la Ratafia, el mes de juny, dedicada a una beguda amb llarga tradició al municipi. Per aquest motiu, i de forma anual, en el marc d’aquesta fira, el municipi convoca el concurs de ratafia, que a Centelles rep el sobrenom d’”embruixada”.


Després d’un període mínim de maceració, que dura fins a mitjans d’agost, les ratafies estan al seu punt a finals d’any, i s’inicia el període per recollir les ratafies dels concursants de tot Catalunya que volen participar al concurs de ratafia embruixada. El proper dissabte 22 de desembre, a les sis de la tarda, en el marc de la Fira de la tòfona de Centelles, el tribunal es reunirà a la Sala de Plens de l’Ajuntament per tastar i valorar les ratafies concursants i emetre el seu veredicte. El tribunal està format, mínimament, ratafiaires particulars i un reconegut productor de ratafia. Com a novetat, aquest any la deliberació es farà oberta al públic en general, perquè així puguin presenciar aquest procediment i conèixer de més a prop com es valora aquest licor.


A la Fira de la tòfona de Centelles els visitants tindran l’oportunitat de conèixer, degustar i adquirir el licor de ratafía , doncs hi haurà parades junt amb les de la reconeguda tòfona de negra i altres productes agroalimentaris trufats. Ambdós productes són elements ideals per guarnir els plats de la taula d’aquest Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada