dissabte, 24 d’octubre del 2015

Santa Coloma ofereix una ruta urbana per descobrir la ratafia

Els guiatges es faran els dissabtes 17, 24 i 31 d’octubre i els dies 7 i 8 de novembre.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia ofereix la Ruta de la Ratafia, un guiatge per un itinerari urbà per descobrir els diferents indrets de la ciutat relacionats amb aquest licor. Es durà a terme sis dies d’octubre i novembre a càrrec d’una guia oficial titulada i està oberta a tots els públics, tot i que cal inscripció prèvia.

És una experiència única que permetrà als visitants endinsar-se en la història de la ratafia a Santa Coloma, indret on s’han trobat les receptes més antigues de Catalunya, de la mà de Francesc Rosquellas. Coneixeran els orígens de la Festa de la Ratafia, podran olorar les herbes que s’utilitzen per preparar aquesta beguda i degustar-la amb una coca de ratafia.

El recorregut consta de tres grans blocs: la vinculació de Santa Coloma i la Ratafia; què és i com es fa la ratafia; i com es degusta. Els punts que es visitaran són, entre d’altres, Bar Sport, Plaça Farners, l’herbolisteria l’Espígol i el Jardí de la Ratafia, l’Hotel Pinxo, la Pastisseria Tuyarro i la Pastisseria Joaquim Trias. Aquests punts formen part de l’exposició Univers de la Ratafia, la informació de la qual es pot ampliar a cada lloc a través dels codis QR que trobaran els visitants (més informació a http://www.confrariaratafia.cat/2014/08/exposicio-univers-de-la-ratafia/).

Aquest storytelling turístic té una durada d’una hora i quart, és d’un quilòmetre de distància a peu per entorn urbà i de dificultat baixa, per tant, apte per a tots els públics. El grup tindrà un mínim de 4 persones i un màxim de 20.

La ruta es durà a terme sis dies: el dissabte 17, dissabte 24 i dissabte 31 d’octubre (a les 11h a la Plaça Farners); i el dissabte 7 i diumenge 8 de novembre de 2015 (a les 10h a la Plaça Farners). Les persones inscrites es trobaran a la plaça Farners (sota les mesures).

La ruta es dirigeix, principalment, a famílies i a visitants de Santa Coloma. També és adaptable a grans grups: escolars, viatges de gent gran, d’empresa, etc.

El preu és de 5 € (gratuït pels menors de 10 anys) i inclou guia oficial, tastet de ratafia i coca, i un obsequi . Les reserves es poden fer al telèfon 657 52 14 45 o a través del correu electrònic ruta@confrariaratafia.cat.

La Ruta per l’univers de la Ratafia de Santa Coloma de Farners està organitzada per la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

RATAFIA.CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada