dissabte, 3 de setembre de 2016

Ginebra garrotxina amb regust a ratafia, elaborada amb pedres volcàniques

Se n'han produït 6.000 ampolles que es distribuiran a botigues i restaurants d'arreu de Catalunya i també s'exportarà a Europa

Volcanic és una nova ginebra, creada amb la base de la ratafia | M. López / ACN

Dues empreses garrotxines creen una ginebra feta amb la vintena d'herbes aromàtiques que serveixen per elaborar la ratafia. Volcanic és el nom que rep aquesta ginebra premium que segons explica el director executiu de la divisió Beveland de Masoliver, Joel Masoliver, és "molt suau i untuosa", molt aromàtica i on és perfectament identificable la base feta amb les herbes que formen part de la recepta secreta de la ratafia Russet: "Els bevedors habituals de ratafia Russet seran perfectament capaços de notar-ho al primer glop".

Volcanic arriba als restaurants catalans i a les botigues especialitzades amb una primera producció de 6.000 ampolles però amb la capacitat d'ampliar fins a arribar les 50.000. Masoliver ha concretat que el seu primer mercat seran les comarques gironines i Catalunya però també donaran a conèixer el producte a nivell internacional, amb la intenció d'acabar-la exportant a països com Alemanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica, França o els Estats Units.

Ratafia Russet i Masoliver Grup fa més d'un any que treballen amb el producte. El nom de Volcanic és ja tota una declaració d'intencions. De fet, amb la ginebra presenten una proposta de quatre còctels i tots tenen noms de volcans de la comarca: Santa Margarida, Montsacopa, Croscat i Rocanegra.

Destil·lació amb pedres volcàniques

La ginebra es crea a partir del mateix procés que la ratafia Russet però, per elaborar-lo, utilitzen tres macerats. El primer és un destil·lat de nou verda; el segon pas és la destil·lació de l'alcoholat de les herbes que són la recepta de la ratafia i el tercer és el destil·lat és el que segueix la fórmula tradicional del London Dry Gin. La destil·lació es fa en un alambí de coll de cigne i, per eliminar els cops de vapor i escuma del procés de destil·lació, utilitzen pedres d'origen volcànic, que aporten a la ginebra encara més caràcter de la Garrotxa.

El producte es va presentar ahir al vespre a dalt del volcà Montsacopa, en un acte presentat per Empar Moliner.

CUPATGES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada