dissabte, 19 d’octubre de 2013

PRESENTACIÓ DE LA RATFIA DOLÇA AMB LLET Fira de la Llet Vilobí d'Onyar

Dissabte 19 i diumenge 20 d'octubre de 2013
Presentació i degustació de la Ratafia Dolça amb Llet, estem al carrer Madrenys, zona comercial de Vilobí d'Onyar (La Selva).

Hi esteu tots convidats!!!

Presentació de la Ratafia amb Llet a la Fira de la Llet de Vilobí d'Onyar, amb la presencia de l'alcaldessa Sra. Olga Guillem, el diputat per Girona a Madrid Sr. Jordi Xuclà i l'hereu del municipi Sr. Marc Gil

El Bailey's català ha estat el producte estrella de la fira

Vilobí d'Onyar ha celebrat la segona edició d'aquesta fira dedicada a conèixer de més a prop el sector lleter. Durant el cap de setmana s'han dut a terme diverses activitats com el concurs de munyir la vaca o la caminada per les granges del municipi. Però el que més èxit ha tingut ha estat un produtce ideat exclusivament per la fira: la ratafia amb llet, també coneguda com a Bailey's català.

TV GIRONA

Més de 10.000 persones visiten la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar en la seva segona edició

Durant tot el cap de setmana, el centre de Vilobí ha comptat amb una gran afluència de visitants, que s'ha fet especialment notòria durant el migidia i la tarda del diumenge. En aquests dos dies, han passat per la Fira diversos polítics i grans noms del sector ramader i lleter. El regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas, s'ha mostrat molt satisfet amb la gran resposta que ha tingut la fira en aquesta segona edició i ha destacat la gran col·laboració de veïns, entitats, associacions i comerços del municipi per tal que aquest esdeveniment fos tot un èxit.

Pel que fa al funcionament de la fira, s'ha mantingut una estructura que centralitza l'activitat al nucli del poble de Vilobí i ofereix al visitant una barreja equilibrada d'oci, cultura, oferta comercial, informació i punt de contacte amb el món pagès i la producció lletera. Així, hom podia trobar-hi més d'una seixantena de paradetes de productes d'artesania, una zona dedicada a la demostració d'oficis antics i quatre exposicions que tenien el món rural com a eix central. A més, Danone ha organitzat una sèrie de xerrades nutricionals i el teatre de Can Sagrera ha acollit dues conferències sobre la llet: La Llet com a font de Salut, amb el catedràtic Sergi Casamiglia i Aspectes històrics de la millora genètica de vaques de llet a Girona, amb l'eminent Artur Soldevilla, a qui es va entregar el reconeixement del mèrit a la promoció del sector lleter.

En el terreny de l'oci, durant la fira s'ha habilitat una zona amb inflables i atraccions per als més petits. Amb tot, una de les activitats més populars entre els infants ha estat el concurs de munyir a mà amb vaques de plàstic, cortesia de Llet Nostra, on nens i nenes podien posar a prova la seva habilitat. En aquest sentit, cal destacar que el concurs de munyir a mà per adults -en aquest cas amb vaques reals- va tenir una gran participació i els seus guanyadors, en Mohamed, en Jordi Aulet i la Suitlana Slyva, van fer una autèntica exhibició de mestratge en l'art de munyir, extraient gairebé un litre i mig de llet en només seixanta segons.

A nivell esportiu, i com a novetat d'enguany, durant els dos dies de la fira hi ha hagut exhibicions de Trial de l’equip ATO Girona Costa Brava Pirineus pels pilots Pol Espier, Sergi Lagresa i Sergi Ferrés. Una altra de les novetats esportives ha tingut lloc durant el matí del diumenge, quan s'ha celebrat la sisena prova de la Copa Gironina de BTT, organitzada pel Club Ciclista Els Tres Campanars. La prova ha comptat amb més de 300 participants que, després de recórrer un dels dos circuits de 35 i 25 quilòmetres per camins a les rodalies del Volcà de la Crosa i Brunyola, han rebut una samarreta de disseny i un record de la Fira.

En l'àmbit comercial, molts dels establiments i associacions del poble han posat paradeta i ens han delectat amb propostes innovadores com la Ratafia Dolça amb Llet dels Indeps de Salitja, creada especialment per aquesta ocasió i que combina la ratafia Dolça i la llet de vaca i alguns ja han batejat com el Baileys català.

Per veure el reportatge fotogràfic CLICA AQUÍ

VILOBIDONYAR.CAT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada