dilluns, 21 d’abril del 2014

El primer projecte del LAB-RatafiaTur: Mercat de les Herbes de la Ratafia 3 i 4 de maig SCF

El tradicional concurs i exposició de flors de Santa Coloma, que enguany arriba a la 61a edició, es renova aquest any amb la incorporació de tot un seguit de noves activitats durant el dissabte i diumenge, 3 i 4 de maig.

La Plaça Farners ser el centre neurològic on es desenvoluparan la majoria d'aquestes propostes, que són organitzades conjuntament per l'Ajuntament, la Comissi de Flors i la Confraria de la Ratafia.
En primer lloc, al voltant de l'Esglèsia s'hi far un mercat tot el cap de setmana, amb artesans i parades de flors, herbes i altres ingredients per fer la ratafia, que complementaran les clàssiques mostres d'art floral de les mesures, la capella dels Dolors o la Llar dels Jubilats.
De fet, les herbes de la ratafia compartiran enguany el protagonisme amb les flors, donant el aix el tret de sortida a la temporada ratafiaire, coincidint amb l'època que es comencen a recol·lectar les herbes que serviran per elaborar aquest licor tant tradicional a casa nostra.

AGENDA D'ACTIVITATS (PROVISIONAL)

Dissabte 3 de maig
A les 9,30 del matí, a la Plaça Farners, obertura del mercat de les flors i les herbes de la ratafia.
A les 10 del matí, a sota les voltes de la Banca Món, xerrada sobre remeis casolans amb herbes, a càrrec d'Anna Selga, farmacèutica i experta ratafiaire
A les 11 del mat, a sota les voltes de la Banca Mn, taller de cuina amb herbes, a càrrec d'AGAR
A les 12 del migdia, a la Casa de la Paraula, contes per a nens de 3 a 6 anys amb Els Follets de Penjacans, amb històries relacionades amb les flors i les herbes remeieres A la 1 del migdia, a la Plaça Farners, entrega dels premis del concurs de flors.
A les 5 de la tarda, a sota les voltes de la Banc Món, taller d'elaboració de ratafia, a càrrec de Lluís Carreras.
A les 6 de la tarda, a la Plaça Farners, I concurs d'olfacte d'herbes de la ratafia. Ho organitza la Confraria de la Ratafia. Inscripcions el mateix dia.
A 2/4 de 8 del vespre, a sota les voltes de la Banca Món, xerrada sobre destil·lació d'aiguardents, a càrrec de Joan Pujadas, del Celler Mas La Caçadora. Tot seguit, degustació de licors d'herbes.
A 2/4 de 9 del vespre, a la Plaça Farners, concert de música instrumental a càrrec de l'Orquestra Fireluche


Diumenge 4 de maig

A les 9,00 del matí, al Parc de Sant Salvador, caminada matinal per la Ruta del Rocar per conéixer flors i herbes que s'utilitzen en l'elaboració de la ratafia, a càrrec del Centre Excursionista Farners.
A les 9,30 del matí, a la Plaça Farners, obertura del mercat de les flors i les herbes de la ratafia.
A les 10.30 del matí, a la Plaça Farners, inici de la Passejada Popular de patinets per a nens i nenes, amb la participació dels capgrossos de Santa Coloma. Ho organitza la Colla Gegantera.
A les 11.30 del matí, a sota les voltes de la Banca Món, xerrada sobre els millorar aiguardents per fer ratafia, a càrrec de Ratafia Portet
A les 12 del migdia, a la Plaça Farners, concert vermout amb els combos de l'Escola de Música.
A les 5 de la tarda, a sota les voltes de la Banca Món, degustació d'infusions d'herbes a càrrec d'ALMA
A les 6 de la tarda, a la Plaça Farners, espectacle infantil a càrrec de Sol Solet Rialles.
A les 7 de la tarda, xocolatada popular, a càrrec de la Confraria de la Ratafia.

HIBRITUR SELVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada