diumenge, 8 de març del 2015

La Ratafia dels Raiers Reserva, Gran Medalla d'Or al prestigiós «Catavinum»


És el primer cop que una ratafia obté una Gran Medalla d'Or en un Concurs Internacional

Les ratafies premiades, amb el diploma de la Gran Medalla d'Or. Foto: Licors Portet

Licors Portet, empresa elaboradora de licors tradicionals amb seu a la Pobla de Segur (el Pallars Jussà), ha obtingut cinc medalles al Concurs Internacional per a vins i licors Catavinum celebrat a Gasteiz (País Basc). La Ratafia dels Raiers Reserva ha obtingut una gran Medalla d’Or, que supera les Medalles d’Or obtingudes l’any 2011 al Concours Mondial de Bruxelles i, l'any passat, al mateix Catavinum. Aquest és el primer cop que una ratafia obté una Gran Medalla d’Or en un Concurs Internacional.

Les altres medalles han estat per l'Aiguardent a l'aroma de ceps Flor de Nhèu, elaborat amb un destil·lat de bolets, que ha obtingut una medalla d’or. També han obtingut medalla, en aquest cas de plata, la Ratafia dels Raiers, la Ratafia de Nous i Pomes Portet 1883 i l’Aigua de Nodes dera Val (la ratafia aranesa).

Els diplomes i medalles s'atribueixen als vins segons la puntuació que obtinguin. La gran Medalla d'Or és pels vins i licors que han sumat de 95 a 100 punts; la Medalla d'Or de 89 a 94 punts; i la Medalla de Plata, de 80 a 88 punts. En l'edició de l'any passat, Licors Portet va obtenir 4 medalles.

NACIÓ LA FLAMA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada