Quatre coses de Puigdemont que encara no sabies (i una recepta)
11 GENER 2016
Josep Prat
El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és per molts un desconegut. El seu nom no havia sonat a cap travessa. Tot i ser el fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de les comarques gironines els anys vuitanta, va deixar la política aparcada durant dues dècades per dedicar-se a la seva vocació: el periodisme.
Puigdemont va néixer el 1962 a Amer (la Selva), en una família de vuit germans de tradició pastissera. Aquests són alguns dels seus trets personals:
1. El seu usuari de Twitter ‘KRLS’ fa referència a la signatura del rei Carlemany.
2. Viu a 250 metres de l’Ajuntament. El municipalisme l’ha fet proper a la gent.
3. Va tenir un iPhone abans que Apple el comencés a vendre a Europa, i és un dels primers usuaris de Twitter a Catalunya. La seva activitat a les xarxes ha fet que li recuperin alguns tuits polèmics.
4. Serà el quart president de la Generalitat sortit d’Amer, vila de la Selva de 2.200 habitants. L’han precedit Francesc de Giginta, en el trienni 1566-1568, Miquel d’Alentorn i de Salbà (1635-1637) i Andreu Pont d’Osseja (1647-1649).
5. És de família pastissera, especialitzats en borratxos de ratafia. A la família Puigdemont encara conserven la recepta del besavi Carles, del 1920.
EL NACIONAL
RECEPTA DE LA RATAFIA PUIGDEMONT(AMER), PATRIMONI DE LA SELVA
Ingredients per 16 litres d'aiguardent:
Les herbes de bosc millor si poden ésser tendres
- 10 unces de sucre blanc
- canó de canyella
- 1,5 nous moscades picades
- 10 gr de clavell picats
- 0,5 gingebre picat
- 4 talls de xocolata bona
- 40 nous tendres tallades
- 2 peles de llimona
7 o 8 brots de:
- maria lluïsa
- menta comú
- menta consalta
- madastres
- orenga
- escabiosa
- tarongina
- hisop
- calamens
- farigola
- poriol
- donzell
- nepta
4 o 5 brots de:
- romaní verge
- fonoll
- ruda
- llentiscle
- mixta
4 o 5 fulles de:
- taronger aspre
- malva rosa
- roses d'olor
Ho deixem tot plegat a sol i serena durant un mes
Tot seguit es cola i ja està feta la ratafia
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada