diumenge, 12 de juny del 2016

BENVINGUTS A PAGÈS! La pagesia de la Selva obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem


El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny quatre explotacions agràries, un restaurant i cinc allotjaments rurals participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès

S’oferiran visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i productors en una acció que serà conjunta a tot el país


Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a unes 150 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat d’uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat, i paquets especials d’allotjament de cap de setmana.

A la comarca de la Selva s’han adherit les explotacions Espai Can Mir, Granja Mas Bes, Serrat de Montsoriu i Granja Can Ribas; el restaurant Restaurant Can Mariano de Breda i els allotjaments Can Bes, La Coma Vella El Roure, La Coma Vella Les Arces, Mas Romeu i Masia El Buxaus.

Un cap de setmana a mida i diferent per a tots els gustos

Benvinguts a pagès s’adreça a qualsevol tipus de públic: famílies, foodies (al web les explotacions estan classificades per comarques, però també per productes), grups d’amics, col∙lectius diversos…
Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa.

Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer‐ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada