divendres, 8 de juliol del 2016

Tres joves d'Arbeca recuperen el vi de nous

Per Sant Joan s'ha iniciat la producció d'aquesta beguda que sortirà al mercat al mes de novembre

"El Vi de Nous és un licor amb base de vi de 20 graus de graduació alcohòlica. El sucre el fa dolç, les nous verdes hi posen l'aroma. Al ser un producte mixt de vi i esperit de vi, el resultat és quelcom diferent, que no has provat abans, i que t'encantarà si t'agraden els licors dolços".

Així és com tres joves d'Arbeca, Andreu Culleré, Anna Maria Capdevila i Quim Pérez, presenten el producte pel qual s'han decidit associar en cooperativa. I ho han fet amb l'objectiu de recuperar aquest producte que, antany, elaborava de forma casera "una padrina" del poble i la recepta del qual va caure en mans del pare d'un d'ells, l'Andreu.

"Aquest vi era un producte que s'estava perdent i fa un any ens vam aventurar a fer alguna cosa per evitar-ho", explica Culleré. "Vam pensar quin tipus d'empresa ens encaixava i vam decidir crear una cooperativa que hem anomenat "Les Tres Cadires".

Tres cadires que, segons l'Andreu, representen la filosofia del projecte i dels seus membres. "Tres és un número que simbolitza conjunt; i les cadires que tenim en ment, les que hem escollit com a imatge, són les típiques que s'utilitzen per a sortir a la fresca, per a compartir moments", diu l'Andreu. I -conclou- "aquest vi ha de ser això: un producte senzill que es pugui prendre en companyia".

Aquesta idea va començar a agafar forma durant la primavera d'aquest 2016 quan, a través d'una campanya al Verkami, van fer una crida de suport per a l'arrencada. Els 20.000 euros havien de servir per aconseguir un local adequat, construir un obrador adaptat a la normativa; dipòsits, bullidors, trencanous, matèria primera com el vi, les nous i el sucre o ampolles, així com també cobrir els costos de constitució de la cooperativa.

Ara, el projecte ja està en la seva primera fase d'execució. Per Sant Joan -època de recollida de les nous- es va iniciar la maceració de les nous verdes amb el vi negre (varietat ull de llebre de la Cooperativa de Maldà), deixant pas, un cop finalitzada aquesta maceració, a la barreja del producte resultant amb esperit de vi, sucre i vi negre nou. Després, caldrà escalfar-ho tot i, segons previsions dels productors, les ampolles de vi es podran obrir a partir del mes de novembre.

En total, seran 5.600 ampolles que, de moment, estaran disponibles al propi obrador, que obre portes també al novembre coincidint amb la presentació oficial del vi.

VADEVI.CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada