dissabte, 14 de juliol del 2018

Aquesta és la ratafia que Quim Torra ha regalat a Pedro Sánchez

La ratafia Corriols recapta fons per finançar accions contra la MAT


Un dels regals que Quim Torra ha fet avui a Pedro Sánchez ha estat una ampolla de la ratafia Corriols. Es tracta d'un licor elaborat amb l'objectiu de recaptar fons per a la lluita contra la MAT.

La ratafia Corriols s´ha elaborat amb herbes recollides a Sant Pere Cercada i altres racons de les Guilleries preservats de la construcció del ramal de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i s´ha creat a partir de la recepta especial de la farmacèutica i ratafiaire Anna Selga.

Presentada en lea 36a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, l'elevada demanda va fer que se n'esgotessin les existències, motiu pel qual n'han fet una segona edició.

Els seus impulsors expliquen que "aquest projecte persegueix un doble objectiu: d´una banda vol fer visible l´acció i el vincle de respecte per l´entorn i, de l´altra, vol contribuir a recollir fons per continuar desenvolupant projectes i accions contra la MAT i a favor d´un nou model energètic".
Feta amb 50 herbes

La Ratafia Corriols està feta amb 50 herbes remeieres i nous verdes collides a mà. Entre els ingredients que porta hi ha alfàbrega, bossa de pastor, camamilla, camamilla de Maó, cua de cavall, dauradella, dent de lleó, esbarzer, escabaiosa, espígol, farigola, fonoll, ginebró, herba de Sant Joan, herba del sucre, herba fetgera, lavanda, lligabosc, llimoner, llor, magnòlia, magraner, malva, marduix, marialluïsa, menta, milgrana, milifulla, nepta, nou verda, olivera, orenga, orella d´ós, plantatge ample i estret, poniol, remenderola, romaní, roser silvestre, sajolida, salsa de pastor, sàlvia, saüc, taronger, tarongina, til·la, tomanyí, valeriana i algunes espècies. Macerat tot i xinxollat en garrafes de vidre amb aiguardent destil·lat en un alambí petit de llenya.

És una ratafia d´autor, atès que s´ha fet seguint fidelment la recepta de la farmacèutica i mestra ratafiaire Anna Selga i Martí, que també ha participat activament en tot el procés, juntament amb l´experimentat licorista Àngel Portet. Una recepta que l´Anna va obtenir d´un estudi d´etnobotànica de les Guilleries, transmesa de generació en generació. També hem comptat amb l´assessorament d´altres experts, com els confrares de la Confraria de la Ratafia. Al mateix temps aquest projecte es complementa amb el llibre Els Colors de la Ratafia, escrit per la mateixa Anna Selga.

DIARI DE GIRONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada