dissabte, 18 de juny del 2011

Sortides del Cau: FIRA ARRELS DEL VI Sant Martí d'Empúries 12 de juny del 2011

Arrels del Vi de Sant Martí es consolida

Degustació de vi al taulell de Celler Brugarol de Palamós


La fira professional de vins de l'Empordà Arrels del Vi s'ha consolidat en la seva IV edició, que es va celebrar dissabte i diumenge a Sant Martí d'Empúries. A la fira hi van participar fins a disset cellers, els qualls van presentar vins de gamma alta. Va ser una oportunitat única per fer un tast dels millors vins de l'Empordà

EL PUNT



Arrels del Vi, la fira de la D. O. Empordà

Tot aquest cap de setmana a Sant Martí d'Empúries

Els interessats en el vi i en la cultura gastronòmica tindran l'oportunitat de fer coneixença amb alguns dels principals vins de qualitat de la D. O. Empordà, a la quarta fira Arrels del Vi. Durant tot aquest cap de setmana, a la plaça de Sant Martí d'Empúries, hi exposaran el vi que elaboren disset cellers (dos més que no l'any passat) i un de convidat de Catalunya Nord. Amb un tiquet de quinze euros es podrà tastar el vi de tots aquests cellers (i comprar-ne a preu de celler), també es podran visitar les ruïnes d'Empúries, tastar 'mulsum' (vi que es feia en temps dels romans), i acompanyar el tast amb anxova de l'Escala i de formatge de l'Empordà.

Han confirmat que hi participarien els productors de la D. O. Empordà següents: Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra/Masia Carreras, Empordàlia, Celler Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terrer d'en Tassis, Vinyes dels Aspres, Vinyes i Cellers Mas Llunes, Celler Cooperatiu d'Espolla, Agrícola de Garriguella, Celler Brugarol i el convidat especial d'enguany de Catalunya Nord, Domaine Treloar.

Com a novetat, la fira també ofereix enguany 'Arrels Kids', una sèrie de tallers per als més petits, a partir de material reciclable relacionat amb el vi (taps, etiquetes, capses…).

Com a pròleg de la fira, Arrels del Vi també ofereix els premis al millor vi blanc, millor vi negre i millor vi dolç de l'any. Els premis, decidits a partir d'un tast a cegues fet pel grup Cata Pingarrons de l'Empordà, dirigit pel Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant el Roser 2, seran per a S'Alou 2007, Vinyes dels Aspres (millor vi negre 2011); Quinze Roures 2009, Espelt Viticultors (millor vi blanc 2011), i Garnatxa d'Empordà 2009, Celler Marià Pagès (millor vi dolç 2011).

La Fira Arrels del Vi és una iniciativa de Dominic Albernethy, propietari de la botiga de vi i 'delicatessen' el Celler Petit de Sant Martí d'Empúries.

VILAWEB

Tast del vi QUINZE ROURES 2009 d'Espelt Viticultors premiat com a millor vi blanc 2011

Tast del vi S'ALOU 2007 de Vinyes dels Aspres premiat com a millor vi negre 2011

Curset per als més petits per iniciar-se al món del vi

Després del tast de grans vins, acabant de gaudir de l'experiència amb la tranquilitat i serenor que es mereixen

I per acabar res com la platja d'Empúries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada