diumenge, 12 de juny de 2011

LA RATAFIA DELS RAIERS PREMIADA AMB LA MEDALLA D’OR AL CONCOURS MONDIAL BRUXELLES 2011

Els germans Àngel i Carles Portet brindant pel guardó aconseguit amb Ratafia dels Raiers 125è Aniversari

La Ratafia dels Raiers 125 aniversari, elaborada per l’empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), amb motiu de la celebració d’aquests 125 anys de vida de la fàbrica de Cal Col•lector d’aquesta vila pallaresa, ha obtingut la Medalla d’Or al Concours Mondial de Bruxelles 2011 (Vins & Spiritueux).

Aquestes medalles, acostumen a ser bastant nombroses pel que fa a vins i caves, però són molt més restringides pel que fa als licors. La que ha obtingut la Ratafia dels Raiers, ha estat l’única Medalla d’Or concedida a un licor català en l’edició d’enguany. Tan sols un altre licor català n’ha obtingut una de plata.

A nivell mundial, s’han concedit un total de 51 Medalles d’Or a licors i destil•lats, i de l’Estat espanyol, només un licor de Navarra ha esta premiat amb una Medalla de Plata.

Aquesta Ratafia concebuda com un homenatge als pares dels actuals propietaris de l’empresa, Àngel i Carlos Portet, esdevé ara, encara amb més força, un reconeixement a la figura d’en Joan Portet, el seu pare i mestre ratafiaire que els hi va transmetre els secrets de l’elaboració dels licors tradicionals del Pirineu.

Per fer aquesta Ratafia especial, es van utilitzar aiguardents de vi envellits durant més de 50 anys en bótes de roure i tot un seguit de desti•lats i macerats de fruites, espècies, plantes i arrels obtinguts en les instal•lacions de l’empresa, entre els quals el macerat de nous verdes dels noguers de les poblacions pallareses de Sossís i d’Aransís de la collita del 2006. Un cop acabat el licor, es va deixar reposar durant 24 llunes en una bóta de fusta

Des de Licors Portet es vol agraïr a tots els clients la confiança dipositada en l’empresa i en els seus licors durant aquesta llarga trajectòria que ha fet possible, anar adquirint experiència i coneixements en aquest món fins assolir aquest guardó. Igualment es vol reconèixer la feina de tots els col•laboradors (treballadors, proveïdors, assessors,...) que han posat el seu esforç per mantenir viva l’empresa, especialment en temps complicats, com l’actual.

www.concoursmondial.com
www.licorsportet.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada