dissabte, 31 de maig del 2014

El BAILEYS CATALÀ a la 5a Fira de la Ratafia i Productes de la Terra de Centelles 7 i 8 de juny del 2014

RATAFIES PARTICIPANTS
RATAFIA AMB LLET EL BAILEYS CATALÀ
RATAFIA VOLCÀNICA
RATAFIA TERRÀNIA
RATAFIA DELS RAIERS
RATAFIA BOSCH


FIRA DE LA RATAFIA DE CENTELLES

DISSABTE 7 DE JUNY

10-11.30h Punt d’informació. Esmorzar
popular de coca amb ratafia i xupito. 2 €.
10.30-12h Casal Francesc Macià (Sala de Vidre).
Xerrada/explicació: Plantes aromàtiques i
medicinals. Joan Terricabres (divulgador temes
ecològics) i visita guiada pel Jardí aromàtic
realitzat pels alumnes del Cicle Formatiu de
l’Institut Pere Barnils (CAFEMN). Gratuït.
12.30-14h Casal d’avis. Taller de ratafia
casolana. Faustí Bosch (destil·leries Bosch). 5 €.
13-15h Terrasses de bars i restaurants del
poble. Vermut amb ratafia i una tapa. 3 €.
16.30-17.30h Casal d’avis. Taller: Petits
tastets dolços de ratafia. Josep Lluís Mitjans
i Francesc Molera (Professors de l’Escola
d’Hosteleria d’Osona). Gratuït.
17.45-19.15h Casal d’avis. Taller. Cuina per la
salut. M. Àngels Piqué (cuina macrobiòtica).
Gratuït.
19.30-20.30h Casal Francesc Macià (Sala de
Vidre). Deliberació jurat 6è concurs de ratafia
embruixada de Centelles.
21.30h Restaurant Via. Sopar de ratafia i entrega
de premis del 6è concurs de
ratafia. Venda de tiquets a l’oficina de
Promoció Econòmica, c. Nou 11 (Centelles).
Preu tiquet: 19 € (venda fins el 30 de maig).


DIUMENGE 8 DE JUNY

10-11.30h Casal d’avis. Taller: Bombó de
xocolata amb ratafia. Josep M. Ribé
(mestre xocolater). Gratuït.
11.30-13h Casal d’avis. Taller: Cervesa
artesana, la gran desconeguda. Joan Sallent
de Cervesa Terra (hi haurà un obsequi per cada
participant). Gratuït


Centelles consolida la seva aposta per la ratafia
La popular fira va tenir diversos al·licients gastronòmics

Fotos de la Fira de la Ratafia de Centelles (A. Costa)

Fira de la Ratafia i Productes de la Terra a Centelles. Foto: Adrià Costa

Centelles va viure durant tot el cap de setmana la cinquena edició de la Fira de la Ratafia, l'única d'aquestes característiques que es porta a terme a les comarques centrals. El certamen va tenir una bona afluència de visitants, sobretot a la tarda, amb una temperatura més fresca i més adient per passejar.

El passeig, la plaça Major i l'entorn de l'antiga Sagrera es van omplir de parades relacionades amb aquest licor ben català fet a partir de la maceració a sol i serena de nous verdes i una composició misteriosa i particular d'herbes boscanes. Cal destacar la presència de l'osonenca Ratafia Bosch, la Ratafia Portet i la Ratafia Terrània. Aquestes dues darreres, guanyadores recentment d'una medalla d'Or al Catvinum World Wuine&Spirits Compectition i una medalla de Bronze aquest 2014 al San Francisco World Spirits Competition.

La fira es va completar amb productes de la terra i amb activitats gastronòmiques a càrrec dels professionals centellencs Josep M. Ribé (mestre xocolater) i Francesc Molera (cuiner i professor de la Escola d'Hosteleria d'Osona). I també amb xerrades divulgatives sobre plantes aromàtiques.

La nit de dissabte es va fer públic el veredicte de la guanyadora del 6è concurs de ratafia, que va ser Dolors Argelagués, en un àpat que es va portar a terme al restaurant Via de la plaça Major. Al menú, la ratafia va ser l’estrella central en diversos plats i postres.

I dins les activitats divulgatives, també hi havia un taller per donar a conèixer la cervesa artesana. En aquest cas, a càrrec d'un altre centellenc, Joan Sallent, un dels emprenedors i fundadors de la cervesa Terra.

OSONA.COM



VINS PARÉS

Després del gran èxit de la Ratafia amb Llet els dies de la Fira de la Ratafia, Centelles ja podrà gaudir del baileys català durant tot l'any.

El trobareu a: VINS PARÉS Avgda Ildefons Cerdà, 119 08540 CENTELLES
Telèfon: 938810060 / 648794306
mail: vinspares@telefonica.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada