dissabte, 29 d’octubre del 2016

35è Concurs de Ratafies Casolanes 2016 de Santa Coloma de Farners

Fins al 4 de novembre els elaboradors de ratafia casolana poden presentar les ratafies que seran tastades en el marc de la 35ena Festa de la Ratafia

Cada concursant pot presentar una varietat de ratafia catalana casolana, amb la nou verda com a ingredient indispensable, amb una quantitat mínima de ½ litre. Com a novetat aquest any, s’han de presentar a la Casa de la Paraula (Carrer del Prat, 16, 17430 Santa Coloma de Farners Tel. 972 84 35 82) en un envàs de vidre blanc transparent i amb tap de suro que es lliurarà a la mateixa Casa de la Paraula.

Aquí teniu les bases per a participar-hi

Els premis del 35è Concurs de la Ratafia es donaran a conèixer i es lliuraran en el sopar popular del divendres 11 de novembre. Durant l’àpat un jurat format per cinc persones seleccionarà les tres ratafies guanyadores d’entre les deu finalistes que haurà escollit un primer jurat.

El primer classificat rebrà la garrafa d’or, un viatge gentilesa de Petroselva i un lot de productes ratafiaires; el segon classificat tindrà la garrafa de plata i un lot de productes ratafiaires; mentre que el tercer classificat obtindrà la garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires.

També s’escollirà la millor ratafia local que, si no està dins els tres primers classificats, rebrà una garrafa de bronze i un lot de productes ratafiaires. A més, la Confraria de la Ratafia produirà una edició limitada de la ratafia local guanyadora, que es posarà a la venda coincidint amb el Mercat de les Herbes de la Ratafia del mes de maig del 2017.

El Concurs de Ratafies Catalanes Casolanes de Santa Coloma de Farners, on el passat 2015 s’hi varen presentar més de 200 ratafies d’arreu de Catalunya, consisteix a fomentar l’elaboració de ratafia catalana casolana i a destacar aquelles que, segons els criteris del concurs, siguin considerades les millors a partir d’uns paràmetres que inclouen la vista, el gust i l’olfacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada