dissabte, 29 d’octubre del 2016

Pepsi contra Pep

Goliat contra David o com la multinacional estatunidenca PepsiCo vol eliminar el nom dels refrescos naturals Pep que fabrica una petita empresa mallorquina
Lluita empresarial entre la multinacional Pepsi i la mallorquina Pep Lemon

El passat 27 de setembre el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va donar raó a la gran empresa nord-americana. Quan es va conèixer la decisió públicament, la xarxa s'inundà de missatges de suport a Pep Lemon i companyia. Ni la millor campanya publicitària hauria estat tan efectiva. Tots els mitjans locals se'n feren ressò i fins i tot la notícia transcendí les fronteres illenques i alguns mitjans peninsulars d'orientació editorial progressista recolliren la lluita de la petita empresa mallorquina per preservar el seu nom contra el gegant estatunidenc. La resposta mediàtica, política -el Consell de Mallorca celebrà un plenari en el qual es repartí Pep Lemon com a mostra de solidaritat- i social va ser massiva i intensa. "Ens ha alegrat molt", diu Verdaguer. Lemon Factory convocà una roda de premsa per anunciar que, al contrari del que han fet la majoria de les víctimes semblants de PepsiCo, ha decidit recórrer-hi en contra davant del Tribunal Suprem i lluitar fins al final per fer valer el que pensa que són "els nostres drets a usar un nom tan mallorquí com és Pep".

I si perd? Doncs Carme Verdaguer té clar que "no ens quedarà altre remei que canviar de nom, no ens agradaria; però si ho hem de fer, ho farem; ara, el que no canviarem serà la filosofia de l'empresa".

LLEGIU-NE MÉS A EL TEMPS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada